Stephan van Dijk

Ik ben net voor de zomer van 2001 afgestudeerd aan de Alexandertechniek opleiding ATCA in Amsterdam. Aansluitend ben ik begonnen met fulltime lesgeven in mijn praktijk op de Brouwersgracht.

Sinds 2001 werk ik als leraar op de Alexandertechniek leraren opleiding ATCA. Gaande weg ben ik daar opgeleid in het geven van ‘hands-on’, het lesgeven in het lesgeven aan kleine groepjes studenten op de opleiding.

Daarnaast geef ik vanaf 2006 individuele zwemlessen en zwemcursussen gebaseerd op de Alexandertechniek. Om kinderen op basis van de Alexandertechniek op te kunnen leiden tot hun C-diploma heb ik in 2010/2011 de opleiding zweminstructeur ABC zwemmen gevolgd en afgerond.
Sinds 2012 leidt ik in tweejarige trajecten van wekelijkse zwemlessen kinderen vanaf 5 jaar op voor hun zwemdiploma.

Sinds 2020 geef ik Alexandertechniek les aan de studenten van de opleiding Expanded Contemporary Dance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik werk daar samen met mijn Alexandertechniek collega’s Hildegarde De Baets en Helga Langen.

Samen met Marloes Gies van YourTrueBody geef ik enkele keren per jaar workshops Alexandertechniek en Yoga.

Ik woon samen met mijn vriendin en onze twee kinderen. In onze oude  buurt zet ik me in voor het beeldende kunst project I Can Change The World With My Two Hands dat mijn vriendin heeft geïnitieerd . Mijn bijdrage is het faciliteren van het ontstaan van een community van buurtbewoners om gezamenlijk de ecologische en op duurzaamheid gerichte buurt-moestuin te laten floreren. Vanaf 2020 zijn we samen gaan werken met De Gezonde Stad om om het bij I can change ontwikkelde buurt composteren onder de naam Afval naar Oogst uit te rollen over de stad. Eind 2022 openen er weer 5 nieuwe locaties van Afval naar Oogst en kan je nu bij 11 buurt groen projecten in alle stadsdelen van Amsterdam meedoen.