Stephan van Dijk

Ik ben net voor de zomer van 2001 afgestudeerd aan de Alexandertechniek opleiding ATCA in Amsterdam. Aansluitend ben ik begonnen met fulltime lesgeven in mijn praktijk op de Brouwersgracht.

Sinds 2001 werk ik als leraar op de Alexandertechniek leraren opleiding ATCA. Gaande weg ben ik daar opgeleid in het geven van ‘hands-on’, het lesgeven in het lesgeven aan kleine groepjes studenten op de opleiding.

Daarnaast geef ik vanaf 2006 zwemlessen en zwemworkshops gebaseerd op de Alexandertechniek. Om ook een groep kinderen op basis van de Alexandertechniek op te kunnen leiden tot hun C-diploma heb ik in 2010/2011 de opleiding zweminstructeur ABC zwemmen gevolgd en afgerond.
Sinds 2012 leidt ik in een tweejarig traject van wekelijkse zwemlessen een groep van 17 kinderen vanaf 5 jaar op voor hun ABC-zwemdiploma (diploma zwemgroep Drijfsijs).

Samen met Marloes Gies van yoga-studio Flow geef ik enkele keren per jaar workshops Alexandertechniek en Yoga.

Ik woon samen met mijn vriendin en onze twee kinderen in Amsterdam-West. In onze buurt zet ik me in voor het beeldende kunst project I Can Change The World With My Two Hands dat mijn vriendin heeft geïnitieerd . Mijn bijdrage is het facilliteren van het ontstaan van een community van buurtbewoners om gezamelijk de ecologische en op duurzaamheid gerichte buurt-moestuin te laten floreren.