agenda

Agenda najaar 2017:

– cursus borstcrawl, 5 avonden van 21.00 tot 22.00 uur
woensdagavond 4, 11, 18 & 25 oktober & 1 november

Deze zwemcursus vindt plaats in Amsterdam, in het zwembad van revalidatiecentrum Reade op de Overtoom.
Voor meer informatie kun je kijken op mijn speciale website over mijn zwemlessen: www.vrijzwemmen.com, of onder aan deze pagina.

– ‘our tri-pod balancing mechanism’ workshop voor Alexandertechniek leraren
augustus 2018, 11th International Alexander Technique Congress, Chicago

 

cursus borstcrawl
Deze workshop is vooral gericht op het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. We zullen ook geregeld uitstapjes maken naar de rugcrawl omdat deze slag, door de rugligging, belangrijke ervaringen en inzichten geeft in hoe je efficiënt en ontspannen de beide crawls kunt zwemmen. Alle elementen van de crawl, zoals de techniek én de timing van de arm- en beenbeweging, de rotatie, de positie van het hoofd, en de ademhaling zullen worden onderzocht en geoefend. We zullen de slag opbouwen vanuit een aantal eenvoudige procedures en oefeningen, die je tussen de beide workshop-avonden in zelf kunt oefenen en ook later voor jezelf kunt toepassen tijdens je zwem ‘work-outs’.
De borst- en rugcrawl zijn bijzonder geschikt om de rotatiemogelijkheid in onze romp vrij te krijgen. Hierdoor blijven onze schouders ontspannen en vrij en verbinden de armen zich diep met de romp. Met het eigen maken van een ontspannen ademhaling voorkom je dat je je hoofd hoeft op te tillen waardoor deze slag zeer geschikt is om aan onze hoofd-nek-rug relatie te werken.

Docent:
Stephan van Dijk is Alexandertechniek leraar en gecertificeerd zweminstructeur. Stephan heeft sinds 2001 een Alexandertechniek praktijk in het centrum van Amsterdam en geeft sinds 2006 individuele zwemlessen en zwemworkshops gebaseerd op de Alexandertechniek.
Data en tijd:
– woensdagavond 4, 11, 18 & 25 oktober & 1 november
5 avonden van 21.00 tot 22.00 uur
Kosten:
€ 110,- voor  5 avonden
Over te maken op bankrekening NL29INGB0004336271 t.n.v. S.C.M. van Dijk te Amsterdam o.v.v. de workshop waar je je voor aanmeldt.
Plaats:
verwarmd therapie-zwembad van revalidatiecentrum Reade, Overtoom 283 in Amsterdam
Meer informatie en aanmelding:
http://vrijzwemmen.com, 06 14798155, info@vrijzwemmen.com

Er is een maximum van tien deelnemers, dus geef je snel op. Meld je aan om een plek te reserveren; op het moment dat je betaling binnen is ben je van deelname verzekerd.